Reklama

foto
30

balandžio, 2010


Europiečių automobiliams - "protingos" padangos


Po trejų metų Europos rinkoje turėtų būti pradėta pardavinėti "intelektualias" padangas, sugebančias "suvokti" savo būklę ir "bendrauti" su elektroninėmis automobilio sistemomis.

Šiuo metu tokias padangas kuria kompanija "Pirelli" kartu su firma "Schrader Electronics", pagaminusia specialų mikročipą, kuri ir bus montuojamas padangose bei atsakys už visą sistemos veiklą.

Padangoje sumontuoti davikliai galės atpažinti protektoriaus susidėvėjimo lygį, oro slėgį, temperatūrą, sukibimo su kelio danga laipsnį, taip pat atpažins, ar kelias sausas, šlapias ar slidus.

Visi šie duomenys bus perduodami į borto kompiuterį, o pastarasis atitinkamai nustatys stabdžių ABS bei stabilizavimo sistemos režimus.

Svarstoma galimybė padangos viduje sumontuoti papildomus oro rezervuarus, galinčius pripūsti daugiau oro jam išsileidus.

Laukiama, jog pirmosios bandomosios padangos, pavadintos "Cyber Tyre Lean", Europos rinkoje pasirodys jau ateinančiais metais. O visiškai funkcionuojančios "intelektualios" padangos, jau be žodžio "Lean" pavadinime, turėtų debiutuoti 2013 metais.

Pirmą kartą apie šias padangas prabilta 2006-aisiais, kai "Pirelli" iš firmos "Fioravanti" įsigijo atitinkamas technologijas.

grįžti atgal
ve.lt


Įveskite apsaugos kodą: