Reklama

foto
02

sausio, 2008


Žiemos iššūkiai vairuotojams


Specialistai pastebi, kad tik retas vairuotojas suskumba tinkamai ir laiku pasirūpinti savo automobiliu. Todėl kaip ir kasmet, taip ir šiais metais, autoservisai jau ruošiasi vairuotojų apgulčiai.
 
Pasak autoservisų darbuotojų, ilgiausios eilės nusidriekia prie dirbtuvių, kuriose yra keičiamos padangos. Automobiliai su žieminėmis (tiek dygliuotomis, tiek nedygliuotomis) arba universaliomis padangomis, šalies keliais privalo riedėti nuo lapkričio 11-osios.
 
Vairuotojams, kurie nespės pakeisti automobilio padangų iki šios datos, gali tekti aiškintis su kelių patruliais. Kitais žodžiais tariant, jei po lapkričio 11 dienos važiuosite su vasarinėmis padangomis, galite būti nubausti nuo 100 iki 200 Lt bauda.
 
Negana to, eismo įvykio metu galimi nesusipratimai ir su draudimo bendrovėmis. Todėl norėdami sutaupyti laiko ir išvengti nemalonumų kelyje - padangas pasikeiskite nelaukdami paskutinės minutės.
 
Nepamirškite ir aušinimo skysčio
 
Pakeisti padangas – toli gražu ne vienintelė vairuotojo pareiga. Automobilininkai sako, kad papildomų nemalonumų sukelia ir netinkama radiatorių priežiūra – vis dar pasitaiko vairuotojų, kurie į juos pila ne aušinimo skystį, o vandenį.
 
Spustelėjus šaltukui, automobilio sistemoje esantis vanduo užšąla ir taip gali sukelti rimtus gedimus. Todėl specialistų patarimu, aušinimo sistemai naudokite tik specialų, iki -25 laipsnių temperatūroje neužšąlantį skystį. Juo taip pat reikėtų pasirūpinti iš anksto, o ne sulaukus pirmųjų šalčių.
 
Nepamirškite, kad šaltuoju metų laiku, vandens negalima pilti ne tik į radiatorių, bet ir nenaudoti jo vietoj langų valymo skysčio. Kelyje jausitės ramiai tuomet, kai įsigysite neužšąlančio langų valymo skysčio. Šis skystis neleidžia ant stiklo susidaryti riebalų plėvelei, prišalti ledui ir padeda gerai nuvalyti stiklą.
 
Pasirūpinkime spynelėmis ir valytuvais
 
Kone visi vairuotojai žino, ką reiškia užšalusios automobilių spynelės. Ši nemaloni „staigmena“ paprastai prailgina kelionę ar net sugriauna dienos planus. Todėl norėdami išvengti šių nemalonumų – naudokite specialų skystį automobilio spynelėms atitirpinti.
 
Specialistai pataria nepamiršti ir valytuvų. Lietuvoje šlapdriba ypač dažnas reiškinys, o geri valytuvai yra kone vienintelė priemonė, garantuojanti tinkamą matomumą jos metu.
 
Daugiau dėmesio senam automobiliui
 
Ypač atsakingai žiemos sezonui turėtų pasiruošti senų automobilių savininkai. Į antrą dešimtį įkopusių transporto priemonių silpnoji vieta - elektronika. Todėl prieš prasidedant šalnoms, specialistai pirmiausia siūlo prisiminti, kada paskutinį kartą keitėte akumuliatorių. Jį rekomenduojama keisti kas ketverius metus.
 
Žiemą neturėtume likti abejingi ir kitiems vairuotojams, kuriuos kelyje užklupo nemalonumai. Todėl nepamirškite patikrinti, ar bagažinėje vežiojatės tempimui skirtą lyną ir kitas papildomas pagalbos priemones. Tik turint specialias priemones mūsų pagalba bus tinkama.
grįžti atgal
autotau.lt


Įveskite apsaugos kodą: